Υλικά
100 γρ. γιαούρτι
100 ml γάλα + λίγο ακόμη
180 γρ. αλεύρι + λίγο ακόμη
180 γρ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
80 γρ. βούτυρο
2 κουταλάκια γλυκάνισο
1 1/2 κουταλάκι χοντροτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
λίγο αλάτι
μπόλικο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το γάλα.
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα αλεύρια, το γλυκάνισο, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε και το βούτυρο και το κάνουμε ψιχουλιαστό με τα δάχτυλά μας.
Προσθέτουμε και τη ζάχαρη.
Κάνουμε μια λακκουβίτσα στο μείγμα και ρίχνουμε το μείγμα του γιαουρτιού.
Ανακατεύουμε λίγο με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια μαλακή και σχεδόν κολλώδη ζύμη.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε το μείγμα για λίγο μέχρι να μην κάνει ρωγμές.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας έτσι ώστε να έχει ύψος περίπου δύο εκατοστών και κόβουμε με κουπ πατ που έχουμε πριν βουτήξει σε αλεύρι (για να μην κολλάει).
Μαζεύουμε τη ζύμη που έχει περισσέψει και την πλάθουμε πάλι και ξανακόβουμε.
Αραδιάζουμε τις πιπεράτες μπουκίτσες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με γάλα.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.