Υλικά
1/2 κιλό χοιρινό κιμά
250 γρ. πράσα
3 αυγά
3 φέτες μουσκεμένο ψωμί
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/2 κουταλάκι κύμινο
λίγη πάπρικα
φρέσκο βούτυρο
1 ποτήρι νερό
χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα και ετοιμάζουμε το μείγμα του κιμά μαζί με τα δύο από τα αυγά, το μουσκεμένο και καλά στυμμένο ψωμί και τα μπαχαρικά.
Λαδώνουμε κατά προτίμηση ένα στρογγυλό βαθύ πυρέξ με διάμετρο 40 εκ (για να παρακολουθούμε το ψήσιμο).
Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους, τα τοποθετούμε όμορφα στο πυρέξ, πασπαλίζουμε με πάπρικα, προσθέτουμε εδώ και εκεί κομματάκια βούτυρου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα).
Ρίχνουμε το νερό (να μην τα καλύψει) και λίγο επιπλέον αλατάκι και ψήνουμε ακόμη για μία ώρα περίπου.
Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο με το ένα αυγό, το χυμό λεμονιού και αρκετό από το ζουμάκι του φαγητού.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και σκεπάζουμε καλά το σκεύος με καπάκι ή αλουμινόχαρτο, το αφήνουμε σκεπασμένο για ένα τέταρτο και σερβίρουμε.