Ο José Andrés είναι ένας από τους σημαντικότερους σεφ του πλανήτη αυτή τη στιγμή και ο άνθρωπος που εισήγαγε τα tapas στην αμερικανική γευστική κουλτούρα. Προηγουμένως, είχε θητεύσει στο πλευρό του Ferran Adrià στο θρυλικό elBulli, πριν ανοίξει μία σειρά εστιατορίων στις ΗΠΑ και επεκτείνει τη δράση του στο φιλανθρωπικό πεδίο, κάτι που ασφαλώς συνεχίστηκε και στον καιρό της πανδημίας.
Υλικά
2 αυγά
1 κούπα ελαιόλαδο
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε ένα ψηλό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις κάψει, ανασηκώνουμε το τηγάνι κατά 45º περίπου, έτσι ώστε η μια του πλευρά να συνεχίζει να ακουμπάει στο μάτι.
Ρίχνουμε προσεκτικά τα αυγά στο καυτό μπάνιο που έχει σχηματίσει το λάδι.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λάδι και ασπράδι, ώστε αυτό να διπλώσει περικλείοντας μέσα του τους κρόκους.
Συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι τα αυγά να καραμελώσουν ελαφρά, προσθέτοντας ελάχιστο τριμμένο θυμάρι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Οι κρόκοι παραμένουν υγροί στο εσωτερικό.