Follow us

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ

Υλικά

1 κιλό μύδια καθαρισμένα και πλυμένα καλά

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Λίγη πάπρικα καυτερή

½ πιπεριά πράσινη κομμένη ζουλιέν

2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι

150 ml ελαιόλαδο

150 γρ. φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια

½ κ.σ. ρίγανη

250 ml λευκό κρασί

χυμός από 1 λεμόνι (50ml)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.

Ρίχνουμε μέσα το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε, ώσπου να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, το μπούκοβο και τα μύδια.

Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν τα μύδια (πετάμε όσα δεν ανοίξουν).

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε, ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε σε μπολ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.