Υλικά
2 αυγά , κατά προτίμηση βιολογικά
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το πιάτο του σερβιρίσματος.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους προσέχοντας να μην τους σπάσουμε (σπάμε το αυγό στη μέση και αναποδογυρίζουμε το περιεχόμενο από το ένα "ημιτσόφλι" στο άλλο πάνω από ένα μπολ τρεις τέσσερις φορές μέχρι που στο ένα "ημιτσόφλι" να μείνει μόνο ο κρόκος).
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
Όταν λιώσει, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού νερό (είναι το μυστικό για να μην κάνουν κρούστα τα ασπράδια).
Ρίχνουμε μονομιάς τα ασπράδια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν λίγο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τοποθετούμε προσεκτικά τους κρόκους. Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε απαλή φωτιά για 3 λεπτά.
Σερβίρουμε στο προθερμασμένο πιάτο.