Υλικά
1 καλκάνι, περίπου 1 κιλού
μισό κιλό πατάτες
300 γρ. λευκό κρασί
λίγο μάραθο
1 κρεμμύδι
τσίλι σε νιφάδες
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι και τις πατάτες σε μικρές, παχιές φέτες.
Τα βράζουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Αφού βράσουν, τα απλώνουμε σε ένα ταψί, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Πλένουμε καλά το καλκάνι και το στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Το βάζουμε επάνω στα λαχανικά του ταψιού και προσθέτουμε το μάραθο και τα λεμόνια σε λεπτές φέτες από πάνω.
Περιχύνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε για περίπου 30'. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο έξτρα κρασί.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και λίγο χυμό λεμονιού.