Υλικά
250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
250 γρ. ασπρομανίταρα
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
2 μαρούλια
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια. Αν είναι μετρίου μεγέθους τα αφήνουμε ως έχουν.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, χοντροκόβουμε τα μαρούλια και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το καρότο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα κρεμμυδάκια και τα αχνίζουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα μαρουλάκια, τον άνηθο και λίγο νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά.
Λίγο πριν το αποσύρουμε ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Αν δούμε ότι το φαγητό μας έχει πολύ ζουμί, μπορούμε να το δέσουμε με λίγο κορν φλάουρ (1 κουτ. του γλυκού σε 3 κ.σ. νερό), πριν ρίξουμε το λεμόνι.