Υλικά
1 κιλό φιλέτο ψάρι κατεψυγμένο
3 κρεμμύδια μεγάλα ξερά
4 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. χυμό ντομάτας
λίγο μαϊντανό
λίγο ξίδι
λίγο κρασί
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Από το βράδυ της προηγουμένης, βγάζουμε από την κατάψυξη το ψάρι και το τοποθετούμε στη συντήρηση του ψυγείου (μέσα σε ένα λεκανάκι γιατί θα βγάλει υγρά), ώστε να ξεπαγώσει σιγά σιγά.
Ξεκινάμε από τα κρεμμύδια, τα οποία αφού καθαρίσουμε, τα κόβουμε όπως όταν πρόκειται για χωριάτικη σαλάτα.
Καθαρίζουμε και τις σκελίδες του σκόρδου και τις κόβουμε σε ψιλές ροδέλες.
Ψιλοκόβουμε και το μαϊντανό.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε σε αυτό τα κρεμμύδια και το σκόρδο ελαφρά.
Τα σβήνουμε με κρασί και το ξίδι.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Εν τω μεταξύ πλένουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα ταψί, ρίχνουμε μια κουτάλα της σούπας από το περιεχόμενο της κατσαρόλας και το απλώνουμε να πάει παντού.
Από πάνω τοποθετούμε τα κομμάτια του ψαριού και τέλος το υπόλοιπο από το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε αν θέλουμε και λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου μία ώρα, μέχρι να ψηθεί το ψάρι μας και να στεγνώσει το μείγμα των κρεμμυδιών από τα πολλά υγρά.