Υλικά
500 γρ. κιμά χοιρινό
300 γρ. Ψωμί μουλιασμένο και καλά στυμμένο
1 αβγό
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 ντομάτα τριμμένη
½ ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
6 μελιτζάνες αργίτικες
200 γρ. Μετσοβόνε κομμένο σε μπαστουνάκια
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
λίγο αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζω τον κιμά, το ψωμί, το αβγό, τα κρεμμύδια, την ντομάτα, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα ζυμώνω όλα πολύ καλά.
Κόβω τις μελιτζάνες σε μακρόστενα κομμάτια και τις τηγανίζω.
Παίρνω μια φέτα μελιτζάνας κι ένα μπαστουνάκι μετσοβόνε και τα τυλίγω σαν ρολάκι.
Μόλις τυλίξω όλα τα κομμάτια, πλάθω τα κεφτεδάκια σαν πιτάκια και σε κάθε κεφτεδάκι βάζω κι από ένα ρολάκι. Κλείνω τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνω.
Βάζω λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί τηγανίζω τα κεφτεδάκια.
Tip
Είναι τόσο νόστιμα, που δεν προλαβαίνουν να φτάσουν στο τραπέζι... Αν θέλω, μπορώ να κάνω και σάλτσα ντομάτας και να βάλω τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα.