Υλικά
1.500 γρ. χοιρινό κομμένο σε μερίδες
1 κιλό πράσα κομμένα σε λωρίδες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι σέλινο κομμένο σε λωρίδες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 καρότα σε ροδέλες
1 ποτηράκι λάδι
1 ποτηράκι χυμό λεμονιού
500 γρ. γάλα
1 - 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
2 αβγά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζω το γάλα στην κατσαρόλα μαζί με τα πράσα και τα αφήνω να βράσουν για 10 - 15 λεπτά. Μετά τα σουρώνω.
Βάζω στην κατσαρόλα το λάδι και σοτάρω το κρέας με τα κρεμμυδάκια για 8 -10 λεπτά.
Προσθέτω τις ντομάτες, ένα ποτήρι νερό και τα καρότα και αφήνω το κρέας να βράσει γύρω στα 20 - 25 λεπτά.
Μετά προσθέτω και τα πράσα, το σέλινο, τον άνηθο, αλάτι, τον χυμό λεμονιού και, αν το κρέας θέλει κι άλλο βράσιμο, λίγο ακόμα νερό.
Αφήνω το φαγητό να βράσει και να πιει το ζουμί του. Όταν είναι έτοιμο και δεν έχει πολύ ζουμί, το αβγοκόβω. Το σερβίρω ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πώς αβγοκόβω: Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε μια λεκάνη βάζω τα ασπράδια και τα χτυπάω με το μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτω μετά τους κρόκους, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα, και στη συνέχεια 1 κούπα από το ζεστό ζουμάκι του φαγητού.
Τέλος, περιχύνω με το μίγμα αυτό το φαγητό, κουνώντας την κατσαρόλα για να πάει παντού. Το ζουμάκι το βάζω λίγο λίγο.