Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε κιμά
500 γρ. ξερό ψωμί μουσκεμένο και καλά στυμμένο
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 αβγό
1 φλιτζανάκι του καφέ σόδα
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.
Βάζω σε μια λεκάνη όλα τα υλικά και τα ζυμώνω πολύ καλά, να ενωθούν μεταξύ τους.
Πλάθω τα μπιφτέκια στρογγυλά, σε ό,τι μέγεθος θέλω.
Λαδώνω ένα ταψί και τοποθετώ εκεί τα μπιφτέκια. Βάζω το ταψί στον φούρνο και
τα ψήνω στο γκριλ.
Ύστερα από ένα τέταρτο γυρίζω τα μπιφτέκια από την άλλη μεριά και τα ψήνω ακόμα ένα τέταρτο.
Σερβίρω τα μπιφτέκια με χόρτα, κολοκυθάκια βραστά, πατάτες βραστές ή τηγανητές, πιλάφι ή μακαρόνια.