Υλικά
1.500 γρ. ψάρι ψητό σε φέτες
500 γρ. μακαρόνια Νο 5
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 κουταλιά πελτέ
½ κουταλάκι πιπέρι κόκκινο
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
1 ποτηράκι λάδι
½ ποτηράκι άσπρο κρασί
ψιλοκομμένο μαϊντανό
φρεσκοτριμμένο τυρί
ξύσμα από λεμόνι και λάιμ
Εκτέλεση
Έχω πάρει ψάρι και το κόβω σε φέτες.
Το αλατίζω, του προσθέτω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ψήνω στο γκριλ.
Βάζω στην κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζω για 2 - 3 λεπτά τον πελτέ.
Τον σβήνω με το κρασί και προσθέτω τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, το κόκκινο πιπέρι κι ένα ποτήρι νερό και αφήνω τη σάλτσα να δέσει καλά. Όταν είναι έτοιμη, προσθέτω τις φέτες του ψαριού και αφήνω να πάρουν 2 – 3 βράσεις. Σβήνω τη φωτιά.
Προσέχω να μη μου διαλυθούν οι φέτες του ψαριού, γι’ αυτό ανακατεύω κουνώντας απλώς την κατσαρόλα.
Βγάζω σε μια πιατέλα το ψάρι και μέσα στην κατσαρόλα βάζω τα μακαρόνια, ανακινώντας την ώστε να ανακατευτούν με τη σάλτσα.
Σερβίρω τα μακαρόνια με φρεσκοτριμμένο τυρί και μαϊντανό.
Από πάνω βάζω το ψάρι και πάνω από το ψάρι το ξύσμα.
Είναι ένα φαγητό πολύ ελαφρύ και πολύ γευστικό!