Υλικά
• 1 συναγρίδα κατεψυγμένη ακέφαλη ή σφυρίδα
• 5 - 6 ροδέλες λεμόνι
• λάδι
• χυμό λεμονιού
• αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
• μαϊντανό ψιλοκομμένο
• πατάτες βραστές για σαλάτα (τις μικρές)
• λαδόξιδο για τις πατάτες
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 200°C.
Απλώνω σε μια λαδόκολλα το ψάρι. Πάνω από το ψάρι απλώνω τις ροδέλες του λεμονιού.
Τυλίγω καλά το ψάρι με τη λαδόκολλα, σαν δέμα, και το δένω με έναν σπάγγο.
Βάζω το δέμα σε ένα ταψί και το ψήνω στον φούρνο για 2 με 2,5 ώρες.
Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζω από τον φούρνο, το ανοίγω και το τοποθετώ καθαρισμένο, χωρίς κόκαλα, σε μια πιατέλα.
Χτυπάω λάδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη σε ένα σέικερ και περιχύνω το ψάρι.
Ψιλοκόβω από πάνω τον μαϊντανό. Βράζω τα πατατάκια, τα σουρώνω, τα μεταφέρω σε μπολ και τα περιχύνω με το λαδόξιδο.
Tip
Στις πατάτες βάζω λαδόξιδο. Αν θέλω, όμως, μπορώ να βάλω και λαδολέμονο.