Υλικά
• 2 κιλά σουπιές μέτριες (προς μικρές)
• 2 - 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
• 1 ματσάκι ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
• 4 - 5 πράσα ψιλοκομμένα
• ½ ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
• 3 - 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
• 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
• 1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
• 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
• ½ ματσάκι ψιλοκομμένο σέλερι
• 300 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
• αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Εκτέλεση
Καθαρίζω τις σουπιές, τις πλένω, τις καθαρίζω πολύ καλά και τις αφήνω να στραγγίσουν.
Βάζω τις σουπιές σε χαμηλή φωτιά στην κατσαρόλα για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, και μετά προσθέτω το λάδι, τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια και τα πράσα και τα σοτάρω για 5 - 6 λεπτά.
Προσθέτω το κρασί, τον χυμό λεμονιού, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τον άνηθο, το σέλερι και 1 ποτήρι νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει, να πιει τα υγρά του και να χυλώσει.
Μόλις είναι έτοιμο, βάζω τις ελιές, τις αφήνω να πάρουν 2 - 3 βράσεις και σβήνω τη φωτιά.
Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Τις ελιές τις πλένω πάρα πολύ καλά για να φύγει η αλμύρα τους. Προσοχή στο αλάτι!