Υλικά
•1.000 - 1.500 γρ. γαρίδες
•1 ποτήρι χυμό λεμoνιoύ & πορτοκαλιού (μισό μισό)
• αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ξύσμα λάιμ
• λίγο σουσάμι (άσπρο & μαύρο)
• λάδι για το τηγάνισμα
• σιμιγδάλι ψιλό
• αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Βάζω αρκετό νερό στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση βάζω τις γαρίδες.
Τις βράζω για 3 λεπτά και τις σουρώνω.
Τις αφήνω λίγο να κρυώσουν και μετά αφαιρώ τα κεφάλια, το κέλυφος και το μαύρο εντεράκι τους (με ένα μαχαίρι).
Σε μια λεκάνη ρίχνω τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, το ξύσμα και τις γαρίδες.
Τις αφήνω γύρω στα 25 - 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το σιμιγδάλι με το αλεύρι.
Παίρνω μία μία τις γαρίδες και τις περνάω από το μίγμα από αλεύρι και σιμιγδάλι.
Σε ένα τηγάνι βάζω το λάδι και μόλις ζεσταθεί τηγανίζω μία μία τις γαρίδες για 2 - 3 λεπτά.
Τις βγάζω σε πιατέλα και τις πασπαλίζω με το σουσάμι και, αν θέλω, με λίγο ξύσμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.