Υλικά
• 1.500 γρ. χοιρινό κομμένο σε μερίδες
• 7 - 8 άσπρα κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
• 5 - 6 πράσα, μόνο το άσπρο μέρος
• 1 κιλό πατατάκια στρογγυλά (ή πατάτες κομμένες κυδωνάτες)
• 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
• 1 ποτηράκι του κρασιού ουίσκι
• ½ ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμόνι
• 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος (αν θέλω)
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια, τα πράσα και το κρέας για 5 - 6 λεπτά.
Προσθέτω νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνω το φαγητό να βράσει.
Τηγανίζω τα πατατάκια.
Μόλις βράσει το κρέας και μείνει με λίγο ζουμάκι, προσθέτω τα πατατάκια, τον χυμό λεμονιού, το ουίσκι και την κρέμα.
Αφήνω το φαγητό να πήξει και να χυλώσει, κουνώντας προσεκτικά την κατσαρόλα.