Υλικά
•2 κιλά χοιρινό πανσέτα
•3 πιπεριές σε λωρίδες, μία από κάθε χρώμα
•10 μακρόστενα κομμάτια κεφαλοτύρι Γρεβενών
•7 - 8 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
•1.500 γρ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
•1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
•1 ποτήρι του νερού άσπρο κρασί
•1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμόνι
•αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
•8 - 10 σκελίδες σκόρδο
•10 - 12 κόκκους κόκκινο πιπέρι
•2 ντομάτες χοντροκομμένες
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 250°C.
Απλώνω στον πάγκο της κουζίνας το κρέας.
Το αλατοπιπερώνω και σκορπίζω πάνω του τις ροδέλες από τις ντομάτες, το κεφαλοτύρι, τις πιπεριές, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τους κόκκους του πιπεριού.
Γυρίζω το κρέας σιγά σιγά και το κάνω ρολό. Το δένω με σπάγγο και το μεταφέρω σε ταψί.
Αλατοπιπερώνω τις πατάτες, τους βάζω και ρίγανη και τις αραδιάζω στο ταψί γύρω από το κρέας.
Προσθέτω το λάδι, το λεμόνι, το κρασί, τις χοντροκομμένες ντομάτες και 3 - 4 ποτήρια νερό, σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζω στον φούρνο για 2 ώρες περίπου.
Ύστερα από 2 ώρες ελέγχω αν έχει βράσει το φαγητό και αν είναι έτοιμο το ξεσκεπάζω και το αφήνω για άλλα 10 - 15 λεπτά στον φούρνο να πάρει χρώμα.
Σερβίρω το ρολό σε πιατέλα, κομμένο σε φέτες, με τις πατάτες γύρω γύρω.