Υλικά
• 3 - 4 καπνιστές πέστροφες φιλέτο
• 500 γρ. Καπνιστό σολομό
• φέτες σολομού
•10 - 12 κόκκους μαύρο πιπέρι
• 3 φλιτζάνια του τσαγιού μαγιονέζα
• 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμόνι
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• ψιλοκομμένο μάραθο
Εκτέλεση
Καθαρίζω τις πέστροφες από τα κοκαλάκια (αν έχουν) και τις βάζω στο μπλέντερ μαζί με τον καπνιστό σολομό (όχι τις φέτες), το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
Τα χτυπάω για 2 – 3 λεπτά.
Βάζω το μίγμα σε μια λεκάνη και προσθέτω το πιπέρι, τα κρεμμυδάκια και τη μαγιονέζα.
Ανακατεύω τα υλικά να ενωθούν μεταξύ τους.
Αδειάζω το μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα και το βάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες σκεπασμένο με μεμβράνη.
Μετά το βγάζω από την κατάψυξη και το αφήνω εκτός ψυγείου για 10 λεπτά περίπου.
Το κόβω σε φέτες και τυλίγω κάθε φέτα με μια φέτα σολομού.
Σερβίρω με λίγο μάραθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καθαρίζω τις πέστροφες από τα κοκαλάκια (αν έχουν) και τις βάζω στο μπλέντερ μαζί με τον καπνιστό σολομό (όχι τις φέτες), το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
Τα χτυπάω για 2 – 3 λεπτά.
Βάζω το μίγμα σε μια λεκάνη και προσθέτω το πιπέρι, τα κρεμμυδάκια και τη μαγιονέζα.
Ανακατεύω τα υλικά να ενωθούν μεταξύ τους.
Αδειάζω το μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα και το βάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες σκεπασμένο με μεμβράνη.
Μετά το βγάζω από την κατάψυξη και το αφήνω εκτός ψυγείου για 10 λεπτά περίπου.
Το κόβω σε φέτες και τυλίγω κάθε φέτα με μια φέτα σολομού.
Σερβίρω με λίγο μάραθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.