Υλικά
• 1.500 γρ. χοιρινό σπάλα
• 600 γρ. κάστανα
• 600 γρ. δαμάσκηνα
• 100 γρ. κουκουνάρι
• 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
• 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
• 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί και χυμό λεμόνι
• αλάτι, πιπέρι
• 10 - 12 στρογγυλά πατατάκια τηγανισμένα
• 1 φλιτζ. τσαγιού ρόδι
Εκτέλεση
Βάζω στην κατσαρόλα το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτω το κρεμμύδι και το κρέας και τα τσιγαρίζω για 10 – 12 λεπτά.
Σβήνω με το κρασί και το λεμόνι.
Βάζω νερό στο φαγητό και αφήνω να βράσει καλά το κρέας.
Βράζω τα κάστανα και τα καθαρίζω.
Όταν θα έχει βράσει το κρέας, προσθέτω τα πατατάκια, τα κάστανα, τα δαμάσκηνα, τα κουκουνάρια, το ρόδι, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτηράκι νερό και αφήνω να πιει το φαγητό το ζουμί του και να χυλώσει.
Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.