Υλικά
• 1 κιλό σουπιές μεσαίου μεγέθους καθαρισμένες
• 500 γρ. Καλαμαράκια καθαρισμένα
• 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
• 1 ποτηράκι λάδι
• 1 ποτηράκι κρασί άσπρο
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
• 2 - 3 πράσα ψιλοκομμένα
• 4 - 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
• 1 κ.σ. πελτέ
• 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόβω τις σουπιές και τα καλαμαράκια σε ροδέλες και τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια.
Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτω τα κρεμμύδια, τα πράσα, τις σουπιές, τα καλαμαράκια και τα πλοκαμάκια και τα σοτάρω για 6 - 8 λεπτά.
Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί αλατοπιπερώνω και ρίχνω τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον πελτέ και λίγο νερό.
Αφήνω το φαγητό να βράσει για 25 - 30 λεπτά περίπου.
Βράζω το κριθαράκι και το σουρώνω.
Το μεταφέρω στην κατσαρόλα όπου έχω βράσει τις σουπιές και τα καλαμαράκια και προσθέτω τον μάραθο.
Ανακατεύω κουνώντας την κατσαρόλα.
Μόλις το φαγητό πάρει 2 - 3 βράσεις, σβήνω τη φωτιά και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.