Υλικά
•1.200 γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου
•1 κιλό πατάτες
•1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
•1 αβγό
•μαϊντανό, δυόσμο, φρέσκια ρίγανη, όλα ψιλοκομμένα
•2 κουτ. σούπας λάδι
•φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο αλάτι
•1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
•λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Παίρνω το φιλέτο του μπακαλιάρου, που δεν θα χρειαστεί να τον βάλω στο νερό.
Ξεψαχνίζω και κομματιάζω με τα χέρια τον μπακαλιάρο, προσέχοντας μήπως έχει κανένα κόκαλο.
Βράζω τις πατάτες και τις λιώνω με το πιρούνι όσο είναι ζεστές.
Σε μια λεκάνη βάζω τις πατάτες, το ψάρι, το κρεμμύδι, δυόσμο, μαϊντανό, ρίγανη, πιπέρι, την πάπρικα, το λάδι, το αβγό και πολύ λίγο αλάτι.
Τα ανακατεύω όλα μαζί να ενωθούν.
Πλάθω το μίγμα σε κεφτεδάκια.
Βάζω λάδι στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτω έναν έναν τους κεφτέδες.
Τους γυρίζω να τηγανιστούν καλά και προσέχω να μη μαυρίσουν.