Υλικά
1 χοιρινό κότσι
2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες, μαζί με τη φλούδα
1 ποτηράκι γλυκό σαμιώτικο κρασί ή πατρινή Μαυροδάφνη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα, που να τυλίγει πολύ καλά το κρέας, και το στρώνουμε σε ταψάκι που να το χωράει ίσα ίσα.
Στρώνουμε τον πάτο με φέτες πορτοκάλι.
Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα το κότσι και το τοποθετούμε στο ταψί: θέλει μπόλικο αλάτι και πιπέρι.
Καλύπτουμε καλά με τις υπόλοιπες φέτες του πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε το κρασί και τυλίγουμε καλά σε πακέτο.
Καλύπτουμε το πακέτο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3 ώρες.
Κάνουμε ύστερα μια σχισμή στο αλουμινόχαρτο και στην κόλλα και αφήνουμε το κότσι να ροδίσει πολύ καλά. Θα χρειαστούν άλλα 45'.
Tip
Οι χρόνοι είναι ενδεικτικοί, ανάλογα με το βάρος του κρέατος: θα δοκιμάσετε αν ψήθηκε τρυπώντας με μαχαίρι. Μπορείτε να προσθέσετε και 5-6 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο.