Υλικά
500 γρ. χοιρινή μπριζόλα λαιμού σε μέτριες μπουκιές
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 πράσα σε ροδέλες
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.γλ. μπούκοβο γλυκό ή καυτερό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει καλά.
Προσθέτουμε το κρέας και το γυρίζουμε συχνά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνουμε τα πράσα στο τηγάνι και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό στο τηγάνι, σκεπάζουμε και αφήνουμε το κρέας να μαλακώσει για 10'-15'.
Όταν μαλακώσει και μείνει με τη σαλτσούλα του, προσθέτουμε τη ρίγανη και το μπούκοβο και σερβίρουμε.
Tip
Στη Μακεδονία βάζουν οπωσδήποτε πάπρικα, γλυκιά ή καυτερή, που ταιριάζει πολύ με το χοιρινό και το πράσο, και μπούκοβο στο σερβίρισμα. Γίνεται και με κανονική χοιρινή μπριζόλα ή με καπνιστή μπριζόλα, που πάει μαγικά με το πράσο.