Υλικά
500 γρ. χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο, σε μέτριες μπουκιές
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
500 γρ. μανιτάρια λευκά σε φετάκια
1 κ.γλ. θυμάρι
1 κουτάκι μπίρα
3 κοφτές κ.σ. μουστάρδα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κρέας.
Σοτάρουμε ανακατεύοντας καλά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το θυμάρι και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει καλά το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και πάντα σε δυνατή φωτιά τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σβήνουμε με την μπίρα, που θα την προσθέσουμε προσεκτικά και λίγη λίγη, γιατί φουσκώνει (η ξανθιά μπίρα δίνει πιο ήπια γεύση, ενώ η μαύρη μια ελαφριά γεύση καραμέλας).
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε να διαλυθεί μέσα στην μπίρα.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα της τηγανιάς, για 15' περίπου.
Tip
Προαιρετικά, στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με μαϊντανό, για πιο δροσερή γεύση, ή με πάπρικα ή μπούκοβο, για πιο πικάντικη τηγανιά. Γίνεται και με ψαρονέφρι, μπριζόλα λαιμού ή κοτόπουλο, αλλά και με λουκάνικο.