Υλικά
500 γρ. καλαμαράκια σε μεγάλες μπουκιές ή ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά σε μπαστουνάκια
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 φλιτζ. λευκό κρασί
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γλ. ρίγανη
5-6 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Αλευρώνουμε τα καλαμαράκια, τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τα σοτάρουμε μαζί με τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά στο τηγάνι, όχι πάνω από 1'-2', για να μη σκληρύνουν.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Βάζουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5', μέχρι να δέσει η σάλτσα της τηγανιάς.
Τελευταία ρίχνουμε το λεμόνι, το ξύσμα, τη ρίγανη και τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.