Υλικά
1.300 γρ. χοιρινό λαιμό κομμένο σε μπουκιές
½ ποτήρι ελαιόλαδο
2 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου
1 ποτήρι ξηρό κόκκινο κρασί
2 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μούλτι
4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κοπανίζουμε στο γουδί ή χοντροκόβουμε στο μούλτι το κόλιανδρο.
Αποβραδίς ή για 6 ώρες βάζουμε σε λεκανίτσα το κρέας με το κόλιανδρο και το κρασί και το μαρινάρουμε στο ψυγείο.
Στεγνώνουμε το κρέας σε χαρτί κουζίνας και κρατάμε τη μαρινάδα.
Σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά το κρέας σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με τη μαρινάδα και αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε.
Συνοδεύεται υπέροχα με τηγανητές πατάτες, ενώ είναι ιδανικός μεζές για μπίρα ή κρασί.