Follow us

Χταποδάκι Τουρσί

Φρέσκο ή κατεψυγμένο, ένα χταποδάκι στο βάζο με όλα τα αρωματικά του στο ψυγείο είναι ένας πειρασμός-λουκούμι.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΟΥΡΣΙ

Υλικά

1 μεγάλο χταπόδι ή 2 μέτρια

2 δαφνόφυλλα

1 γεμάτη κ.σ. σπόρους πιπέρι

5-6 μπαχάρια

2 σκελίδες σκόρδο

2 κ.γλ. ρίγανη

ελαιόλαδο

ξίδι

αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα μαζί με το 1 δαφνόφυλλο, λίγο αλάτι και τα μπαχάρια.

Κλείνουμε με το καπάκι και μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε τη φωτιά στο σιγανό.

Λογικά δεν θα χρειαστεί να προσθέσουμε καθόλου νερό, αφού το χταπόδι βγάζει το δικό του.

Θέλουμε να μαλακώσει, να γίνει βαμβάκι. Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε ανοιχτό το καπάκι μέχρι να εξατμιστούν όλα τα ζουμάκια.

Κόβουμε το χταπόδι σε μέτριες μπουκιές και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε γυάλινο βάζο βάζουμε το χταπόδι, το σκόρδο, το πιπέρι, το άλλο δαφνόφυλλο και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.

Βοηθάει να αναμίξουμε όλα τα υλικά με το χέρι μας σε μια λεκάνη πριν τα τοποθετήσουμε στο βάζο.

Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται λίγο επιπλέον αλάτι.

Σκεπάζουμε το βάζο μέχρι επάνω με ξίδι και ελαιόλαδο σε αναλογία ⅔ ξίδι και ⅓ ελαιόλαδο.

Κλείνουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες, να ποτίσει καλά το χταπόδι με το ξίδι.

Διατηρείται στο ψυγείο έως και 2 μήνες.

Το σερβίρουμε με επιπλέον ξίδι (ή λεμόνι) και ελαιόλαδο, με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ρίγανη ή φέτες κρεμμυδιού.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

3 συνταγές για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.