Υλικά
2 μεγάλες μπαγκέτες
60 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. λιαστές ντομάτες λιωμένες στο μούλτι
1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
150 γρ. φέτα σπασμένη
1 μικρό ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Κόβουμε κάθε μπαγκέτα στη μέση και υπομονετικά αφαιρούμε όλη την ψίχα.
Σε μια λεκάνη λιώνουμε τη φέτα μαζί με την παρμεζάνα και τον πελτέ.
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, την ντομάτα, τον βασιλικό, πιπέρι και το κρεμμυδάκι και με πιρούνι ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα όσο γίνεται πιο ομοιογενές μίγμα.
Βουτυρώνουμε το εσωτερικό από τις μπαγκέτες.
Με κουταλάκι και πιέζοντας να κατέβει όσο περισσότερη γέμιση γίνεται σε όλο το μήκος του ψωμιού, γεμίζουμε τις μπαγκέτες.
Αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνειά τους και τις χαράζουμε σε λεπτές φετούλες, χωρίς να κόψουμε εντελώς το ψωμί της βάσης.
Τυλίγουμε κάθε μπαγκέτα σε αλουμινόχαρτο, τις βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε για 10'.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5'-10'.