Υλικά
16 σαρδέλες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τη σαλάτα
300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
1 κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
½ φλιτζ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
½ κ.σ. κόλιανδρο σε σπόρους
φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
αλάτι
Για το ντρέσινγκ
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 κ.σ. γιαούρτι
½ κ.σ. μέλι
60 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφαιρούμε τα κεφάλια και τις φιλετάρουμε, βγάζοντας τη ραχοκοκαλιά.
Τις αλατοπιπερώνουμε, τις βάζουμε σε μπολ και τις ανακατεύουμε καλά με το ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο ή ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει και ψήνουμε τις σαρδέλες για 2' από κάθε πλευρά.
Σε μια πιατέλα απλώνουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και τα αλατίζουμε.
Χτυπάμε στο μούλτι ή σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σος.
Σερβίρουμε τις σαρδέλες πάνω στη σαλάτα και περιχύνουμε με τη σος.