Follow us

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.

ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΟΥ

Υλικά

16 σαρδέλες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα

300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 κολοκυθάκια σε ροδέλες

1 κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες

1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

½ φλιτζ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες

½ κ.σ. κόλιανδρο σε σπόρους

φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

αλάτι

Για το ντρέσινγκ

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

1 κ.σ. γιαούρτι

½ κ.σ. μέλι

60 γρ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφαιρούμε τα κεφάλια και τις φιλετάρουμε, βγάζοντας τη ραχοκοκαλιά.

Τις αλατοπιπερώνουμε, τις βάζουμε σε μπολ και τις ανακατεύουμε καλά με το ελαιόλαδο.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο ή ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει και ψήνουμε τις σαρδέλες για 2' από κάθε πλευρά.

Σε μια πιατέλα απλώνουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και τα αλατίζουμε.

Χτυπάμε στο μούλτι ή σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σος.

Σερβίρουμε τις σαρδέλες πάνω στη σαλάτα και περιχύνουμε με τη σος.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.