Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια σε ροδέλες
1½ κ.σ. βούτυρο αγελάδος
2 κ.σ. αλεύρι
1½ φλιτζ. γάλα ζεστό
1½ φλιτζ. γιαούρτι
1 αβγό
1 φλιτζ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
½ φλιτζ. γκούντα τριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βούτυρο για το ταψί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε για 5' περίπου τα κολοκυθάκια. Δε θέλουμε να μαλακώσουν εντελώς, αλλά να βγουν al dente. Τα στραγγίζουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα κατσαρόλι λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αβγό και το γιαούρτι και ανακατεύουμε γρήγορα, για να μην ψηθεί το αβγό.
Προσθέτουμε τα τυριά και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε με τη 1 κ.σ. βούτυρο ένα ρηχό ταψάκι και απλώνουμε τα κολοκύθια.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και απλώνουμε πάνω τους την κρέμα. Ψήνουμε για 20', μέχρι να ροδίσει ελαφρά (για πιο τραγανή κρούστα, πασπαλίζουμε με λίγο κίτρινο τυρί την επιφάνεια πριν το φουρνίσουμε).
Τρώμε το φαγητό ζεστό, από τον φούρνο.