Υλικά
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
2 μέτριες πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
½ πακέτο ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος και λίγο ακόμα για το ταψί
500 ml γάλα
4 αβγά
1½ φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε το μπέικον και τις πιπεριές με το βούτυρο και λίγο αλατάκι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσει το μπέικον.
Κόβουμε το ψωμί σε μεγάλα καρεδάκια, κάθε φέτα στα 6 περίπου.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε, αφού τις στραγγίξουμε όσο γίνεται από τα σπόρια και τα υγρά τους.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί. Αν έχουμε ένα στενό και ψηλό, ακόμα καλύτερα.
Απλώνουμε μια στρώση ψωμάκια.
Πασπαλίζουμε με τυριά, ντομάτες και λίγο από το μίγμα μπέικον-πιπεριές.
Συνεχίζουμε με στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Χτυπάμε σε μπολ το γάλα με τα αβγά και αλατοπίπερο και περιχύνουμε το σουφλέ.
Πασπαλίζουμε με τυριά και αφήνουμε το σουφλέ για 1 ώρα στον πάγκο της κουζίνας, να τραβήξει το γάλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.