Υλικά
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
500 γρ. σύκα
1 κ.γλ. κανέλα
βούτυρο για τη φόρμα
λίγη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη με τα αβγά.
Μόλις ασπρίσουν και φουσκώσουν, προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την κρέμα και την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα σύκα. Τα προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Μοιράζουμε το μίγμα σε ατομικά βουτυρωμένα φορμάκια ή σε ένα μικρό ψηλό σκεύος που μπαίνει στον φούρνο, επίσης βουτυρωμένο, και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να ροδίσει η επιφάνεια.
Το τρώμε ζεστό, μόλις βγει από τον φούρνο, πασπαλισμένο με άχνη.