Υλικά
3-4 κ. χοιρινή σπάλα χωρίς κόκκαλο
4 κ.σ. ημίχονδρο αλάτι
2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.σ. κόλιαντρο τριμμένο
Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολάκι και τα ανακατεύουμε να αναμιχθούν.
Τρίβουμε καλά το χοιρινό με το μίγμα.
Τυλίγουμε καλά το κομμάτι με λαδόκολλα και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε μια γάστρα.
Μαντεμένια; Τέλεια. Κεραμική; Τέλεια. Αλουμινένια (αυτή που έχεις); Λιγότερο τέλεια... Όμως ψήνεις στους 145 βαθμούς για περίπου 3 ½ ώρες, εξαρτάται από το γουρούνι: Ούτε ανοίγεις, ούτε προσθέτεις άλλα υλικά.
Αν στις 3-3 ½ ώρες το ανοίξεις και δεις ότι χρειάζεται λίγο χρώμα ακόμη, συνεχίζεις το ψήσιμο έχοντάς το ανοικτό.