Follow us

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

ΓΑΥΡΟΣ ΠΛΑΚΙ

Υλικά

1 κιλό καθαρισμένο γαύρο χωρίς τα κεφάλια

2 ώριμες μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

½ ποτήρι ελαιόλαδο

2 σφηνάκια ούζο ή 1 ποτηράκι λευκό κρασί ή ρετσίνα

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Πλένουμε τον γαύρο και τον στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.

Στρώνουμε τον γαύρο σε ένα πυρίμαχο ταψί.

Τον πασπαλίζουμε με το σκορδάκι, τον μαϊντανό και το κρεμμυδάκι και τελευταία βάζουμε την ντομάτα.

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλατοπίπερο και τη ρίγανη και τελειώνουμε με το ούζο ή το κρασί.

Ψήνουμε για 20' περίπου, μέχρι να μελώσει το ζουμάκι.

Το φαγητό τρώγεται ζεστό και κρύο, σαν μεζές για ούζο. Ταιριάζει με μια ωραία ντοματοσαλάτα και ρετσίνα.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

3 συνταγές για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.