
Υλικά
1 κιλό καθαρισμένο γαύρο χωρίς τα κεφάλια
2 ώριμες μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ ποτήρι ελαιόλαδο
2 σφηνάκια ούζο ή 1 ποτηράκι λευκό κρασί ή ρετσίνα
1 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Πλένουμε τον γαύρο και τον στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
Στρώνουμε τον γαύρο σε ένα πυρίμαχο ταψί.
Τον πασπαλίζουμε με το σκορδάκι, τον μαϊντανό και το κρεμμυδάκι και τελευταία βάζουμε την ντομάτα.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλατοπίπερο και τη ρίγανη και τελειώνουμε με το ούζο ή το κρασί.
Ψήνουμε για 20' περίπου, μέχρι να μελώσει το ζουμάκι.
Το φαγητό τρώγεται ζεστό και κρύο, σαν μεζές για ούζο. Ταιριάζει με μια ωραία ντοματοσαλάτα και ρετσίνα.