Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
4 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό (κατά προτίμηση, χωρίς κόκαλο)
ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας
χυμό από 1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
½ φλιτζ. ούζο
1 κ.γλ. κόλιαντρο σκόνη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει.
Βάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι και τις αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους, προσθέτοντας λίγο λίγο νεράκι μέχρι να μαλακώσουν και φροντίζοντας να τις γυρίσουμε και από τις δύο πλευρές.
Στο μεταξύ, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε τη σάλτσα.
Μόλις ψηθούν οι μπριζόλες, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και την αφήνουμε για 1' στη φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το ούζο.
Τις σερβίρουμε ζεστές.