Υλικά
•1 κιλό χοιρινό ψαχνό (από μπούτι)
•2 κλαδάκια δεντρολίβανο. (Αν δεν έχετε φρέσκο, χρησιμοποιήστε αποξηραμένο, 1 κουτ. σούπας κοφτή)
•2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•1 κρασοπότηρο άσπρο κρασί
•4-5 πατάτες μεγάλες
•4-5 κουταλιές της σούπας λάδι
•χυμό από 1 λεμόνι
•αλάτι
•φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια. Το πλένουμε και το αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε σ’ ένα μπολ το χυμό 1 λεμονιού και ρίχνουμε μέσα το δεντρολίβανο, το μαϊντανό, το σκόρδο και το λάδι.
Ανακατεύουμε καλά και μ’ αυτό το μίγμα περιχύνουμε το κρέας. Το αφήνουμε στην άκρη για δύο ώρες.
Παίρνουμε το κρέας μ’ ένα πιρούνι και το βάζουμε σ’ ένα ταψί.
Κόβουμε τις πατάτες στα 4 (κυδωνάτες) τις αλατίζουμε και τις ρίχνουμε ολόγυρα στο ταψί.
Στο μίγμα που είχαμε βάλει το κρέας, ρίχνουμε το κρασί και 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε αυτό το μίγμα πάνω στο κρέας και τις πατάτες.
Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει και να ψηθεί καλά το κρέας.