Υλικά
•1 κιλό ψαχνό χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μικρές μερίδες
•400 γραμμ. μικρά κρεμμυδάκια καθαρισμένα
•400 γραμμ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
•400 γραμμ. μανιτάρια χοντροκομμένα
•2 νεροπότηρα κόκκινο ξηρό κρασί
•1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
•6-8 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)
•1 ξυλάκι κανέλλας
•4-6 σπυριά μπαχάρι
•1 κουταλάκι του καφέ μαυροπίπερο
•1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
Από το βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χοιρινό μαζί με το κρασί, τα γαρύφαλλα, την κανέλλα, το μπαχάρι και το μαυροπίπερο.
Την άλλη μέρα το πρωί βγάζουμε το κρέας και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το ζεσταίνουμε και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας.
Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και τα μανιτάρια.
Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση και προσθέτουμε 1 νεροπότηρο από τη μαρινάδα και τα μπαχαρικά της.
Βράζουμε για 45 λεπτά της ώρας.
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και αν χρειάζεται ακόμη λίγη μαρινάδα.
Ρίχνουμε τον πελτέ.
Μαγειρεύουμε ακόμη για 1 ώρα μέχρι η σάλτσα να δέσει καλά.