Υλικά
•1 κιλό χοιρινό από σπάλα
•3 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε λεπτές φέτες
•2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•1 1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
•1 φλιτζάνι του καφέ χυμό λεμονιού
•1 κουτάλι του γλυκού ρίγανη
•1 κουταλάκι του γλυκού θρούμπι
•αλάτι
•πιπέρι
Για τις πατάτες:
•1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλες και χοντρές ροδέλες
•1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
•1 νεροπότηρο λευκό κρασί
•αλάτι
•κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
Απλώνουμε στον πάτο ενός μικρού ταψιού τα κρεμμύδια.
Από πάνω βάζουμε το κρέας.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη και το θρούμπι.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι.
Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αν στεγνώσει το κρέας, ρίχνουμε στο ταψί λίγο νεράκι (1/2 νεροπότηρο).
Αμέσως μετά ξεσκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε να ροδίσει το κρέας.
Όσο το κρέας ψήνεται, ετοιμάζουμε τις πατάτες.
Τις τηγανίζουμε ελαφρά να μισοψηθούν.
Τις αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κρασί και το αλατοπίπερο.
Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφηθεί εντελώς το κρασί.
Σερβίρουμε στα πιάτα μια μερίδα χοιρινό με τα λιωμένα κρεμμυδάκια και λίγες πατάτες.