Υλικά
500 γρ. γαύρο καθαρισμένο, χωρίς το κεφάλι
3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
χυμό από 1 λεμόνι
λίγο φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γλ. ρίγανη
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ½ φλιτζάνι νερό, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, τη φλούδα από το μισό στυμμένο λεμόνι και το λάδι.
Μόλις πάρει βράση, βάζουμε τον γαύρο, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μεσαίο, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 10'.
Στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε και τη ρίγανη ή το θυμάρι (μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό, για έξτρα γεύση και δροσιά).
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλουμε, επιπλέον λεμόνι.