Follow us

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία “βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο”.

ΓΑΥΡΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Υλικά

500 γρ. γαύρο καθαρισμένο, χωρίς το κεφάλι

3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

χυμό από 1 λεμόνι

λίγο φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γλ. ρίγανη

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ½ φλιτζάνι νερό, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, τη φλούδα από το μισό στυμμένο λεμόνι και το λάδι.

Μόλις πάρει βράση, βάζουμε τον γαύρο, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μεσαίο, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 10'.

Στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε και τη ρίγανη ή το θυμάρι (μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό, για έξτρα γεύση και δροσιά).

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλουμε, επιπλέον λεμόνι.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

3 συνταγές για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.