Υλικά
½ κιλό γαύρο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
3 αβγά
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & λίγο ακόμα για τον γαύρο
¼ φλιτζ. χλιαρό νερό
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη φτιάχνουμε έναν χυλό με τα αβγά, το αλεύρι και το νερό, μαζί με λίγο αλατοπίπερο και τον μαϊντανό.
Καθαρίζουμε τον γαύρο και αφαιρούμε τα κεφάλια.
Τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε να σταθεί ½ ώρα στο σουρωτήρι.
Τον στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τον γαύρο, αφού πρώτα τον αλευρώσουμε.
Ρίχνουμε τον χυλό στο τηγάνι με τον γαύρο, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε την πίτα να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στερεοποιηθεί.