Υλικά
• 6-7 σουπιές
• 1 κρεμμύδι
• 1-2 σκελίδες σκόρδο
• 1 ντομάτα (μέτρια) ψιλοκομμένη
• μισό ματσάκι μαϊντανό
• λίγη ρίγανη
• λεμόνι
• αλάτι
• πιπέρι
• 3-4 κουταλιές
• φρυγανιά τριμμένη
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σουπιές και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια.
Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πλοκάμια.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό, τη
ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη φρυγανιά και γεμίζουμε τις σουπιές (όχι πολύ γεμάτες). Με μία οδοντογλυφίδα συγκρατούμε τη γέμιση.
Παίρνουμε ένα πυρέξ, γυρίζουμε τις σουπιές με το γυαλιστερό τους μέρος
προς τα πάνω, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι λάδι, 1 φλιτζάνι λευκό κρασί, μισό φλιτζάνι
νερό και λίγο λεμόνι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει το φαγητό.