Υλικά
• 1 κιλό καλαμάρια
• 100 γρ.φρυγανιά τριμμένη ή ψωμί του τοστ τριμμένο
• 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
• 1 κ.σ. ρίγανη
• 1 φλ. λάδι
• αλατοπίπερο
Για τη σάλτσα:
• 1 κόκκινη ψημένη πιπεριά
• 1/3 φλ.λάδι
• 2 κ.σ. ξύδι
• 1 κ.γλ. παπαρουνόσπορο
• αλατοπίπερο με προσοχή
Εκτέλεση
Πλένουμε, στραγγίζουμε καλά τα καλαμάρια,τα αλατοπιπερώνουμε.
Τα περνάμε από τη φρυγανιά ή το τριμμένο ψωμί, να καλυφθούν καλά.
Ρίχνουμε το λάδι σε πυρέξ,στρώνουμε απάνω τα παναρισμένα καλαμάρια ολόκληρα, τα ραντίζουμε με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 30 λεπτά περίπου.
Για τη σάλτσα: Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε τα ψημένα καλαμάρια.
Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σερβίρουμε.