Υλικά
• 1 κρασοπότηρο λαδι
• 4 κρεμμύδια
• 1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
• 2 μεγάλες ντομάτες
• 3 κουτιά καλαμαράκια
• 1 κουταλιά ντοματοπολτό
• 2 φύλλα δάφνης
• 1 κουταλάκι αλάτι
• μισό κουταλάκι πιπέρι
• λίγη ρίγανη
• λίγο λεμόνι
• 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε καλά τα καλαμάρια και τους ρίχνουμε λίγο λεμόνι απόπάνω.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφού κόψουμε τα κρεμμύδια τα ρίχνουμε μέσα να τσιγαριστούν για λίγο.
Προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και τη ρίγανη.
Ξύνουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα κι έπειτα το νερό και τον ντοματοπολτό.
Αφού ψηθεί για λίγο η σάλτσα προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε να ψηθούν για 10 λεπτά.