
Υλικά
•8-10 σουπιές καθαρισμένες
•1/5 φλ. τσαγιού λάδι
•1 ποτηράκι λευκό κρασί
•2 μέτριες ντομάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
•1 κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο, κομμένο σε φετάκια
•2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες
•1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
•1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
•500 γρ. χόρτα (σπανάκι, λάπαθα κ.λπ.) καθαρισμένα
•αλάτι
•πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις σουπιές στο ελαιόλαδο και τις σοτάρουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα.
Σβήνουμε με κρασί και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν 25 λεπτά προσθέτοντας νεράκι, αν χρειαστεί.
Προσθέτουμε στις σουπιές τη ντομάτα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα χόρτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά.
Συμπληρώνουμε νεράκι και αφήνουμε να βράσουν άλλα 15-20 λεπτά.
Το παρακολουθούμε συμπληρώνοντας με λίγο νερό, αν χρειάζεται.
Σβήνουμε, όταν δείτε ότι απορροφήθηκαν τα υγρά.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο λεμονάκι, πριν σερβίρουμε.