
Υλικά
• 1 1/2 κιλό σουπιές
• 1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
• 1 1/2 φλιτζάνια λάδι
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 φλιτζάνια πολτό ντομάτας ή χυμό ντομάτας ή ντομάτες φρέσκες
• 1 1/2 φλιτζάνι κρασί άσπρο
• 1 ξύλο κανέλα
• 2-3 κόκκους μπαχάρι
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί λίγο και κατόπιν ρίχνουμε τις σουπιές που έχουμε κόψει σε κομμάτια.
Τις αφήνουμε μέχρι να τσιγαριστούν καλά.
Τότε ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 5 λεπτά να βράσει μέχρι να ξεθυμάνει λίγο το κρασί.
Κατόπιν προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα και τις αφήνουμε μέχρι να βράσουν.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, τις βάζουμε σ’ ένα ταψί και προσθέτουμε νερό.
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε 3-4 φορές μέχρι να γίνει. Όταν βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο, πρέπει να είναι σχετικά ζουμερό.