Υλικά
4 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα (γύρω στα 160 γρ. το καθένα)
4 κουταλάκια σπασμένοι κόκκοι πιπεριού, ροζ ή ανάμεικτοι
χυμός από 2 λεμόνια
2 βολβοί μάραθου (φινόκιο), κομμένοι σε κομμάτια
2 κόκκινα, μικρά κρεμμύδια, κομμένα σε κομμάτια
2 κυβάκια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
8 μικροί μίσχοι από σπαράγγια
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C.
Τοποθετείτε τους κόκκους πιπεριού σ’ ένα πιάτο και πιέζετε την μια πλευρά του κάθε φιλέτου σ’ αυτούς.
Τα γυρίζετε από την άλλη και τα περιχύνετε με το μισό χυμό λεμονιού.
Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε στο ψυγείο.
Σε ρηχή κατσαρόλα που βράζει αλατισμένο νερό ρίχνετε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το μάραθο.
Βράζετε για 3’, βάζετε τα κρεμμύδια και τα σπαράγγια και συνεχίζετε 2’ ακόμη.
Προσθέτετε τη μισή ζάχαρη και μαγειρεύετε 2’.
Στραγγίζετε τα λαχανικά και τα τοποθετείτε σ’ ένα μπολ με κρύο νερό 1’.
Τα ξαναστραγγίζετε και τα αφήνετε για λίγο στην άκρη.
Καλύπτετε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετείτε μέσα τα φιλέτα σολομού και ψήνετε 20’ μέχρι να μαλακώσει το ψάρι.
Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα λαχανικά 4’.
Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε ανακατεύοντας.
Σερβίρετε το σολομό στα πιάτα γαρνίροντας με τα λαχανικά.