Υλικά
1 κιλό αλεύρι λευκό
1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο ή κρίθινο
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
25 γραµµ. µαγιά
Εκτέλεση
Με δυο φλιτζάνια χλιαρό νερό διαλύουµε την µαγιά και το µίγµα το βάζουµε σε µια λεκάνη.
Προσθέτουµε στη µαγιά το µισό λευκό αλεύρι, ανακατεύουµε µέχρι να γίνει χυλός πηχτός.
Το σκεπάζουµε και το αφήνουµε να "ανέβει" να διπλασιαστεί σε όγκο & να σχηµατιστούν φουσκάλες.
Όταν η ζύµη φουσκώσει ρίχνουµε δυο φλιτζάνια χλιαρό νερό και το αραιώνουµε, προσθέτουµε αλάτι, ελαιόλαδο και σιγά σιγά τα υπόλοιπα αλεύρια αναµειγµένα µέχρι να γίνει µια οµοιογενής ζύµη
Σκεπάζουµε τη ζύµη και την αφήνουµε πάλι να ανέβει σε ζεστό περιβάλλον για 40-50 λεπτά.
Πλάθουµε σε ότι σχήµα θέλουµε τα ψωµιά και τα τοποθετούµε σε λαδωµένο ταψί.
Τα αφήνουµε να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον για 25 λεπτά και τα ψήνουµε στους 180 βαθµούς για 45 λεπτά.