Υλικά
400 γραµµ. αλεύρι σκληρό
200 γραµµ. αλεύρι ολικής αλέσεως
(ή 150 γραµµ. ολικής αλέσεως 150 γραµµ. µαλακό και 300 σκληρό)
25 γραµµ. µαγιά νωπή
400 ml νερό
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές λάδι
3 κουταλιές σπόρια για ψωµί (ηλιόσπορο κολοκυθόσπορο λιναρόσπορο)
3 κουταλάκια σουσάµι
Εκτέλεση
Τοποθετούµε το αλεύρι σε µεγάλη λεκάνη η στον κάδο του µίξερ και προσθέτουµε τη µαγιά το νερό το λάδι και το αλάτι και ζυµώνουµε µέχρι να έχουµε µια µαλακή ζύµη.
Προσθέτουµε τα σπόρια (καθαρισµένα) και ζυµώνουµε ελαφρά µέχρι να ενσωµατωθούν στη ζύµη.
Σε µια µακρόστενη φόρµα αλείφουµε µε λάδι και πασπαλίζουµε το µισό σουσάµι.
Τοποθετούµε τη ζύµη στη φόρµα και πασπαλίζουµε µε το υπόλοιπο σουσάµι.
Σκεπάζουµε και ανάβουµε το φούρνο στους 50 βαθµούς.
Όταν ανέβει η θερµοκρασία σβήνουµε το φούρνο και µετά βάζουµε το ζυµάρι, µέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ψήνουµε το ψωµί στους 180 βαθµούς για 45 περίπου λεπτά.