Υλικά
υλικά
2 μεγάλα μήλα (γκόλντεν ή ρενέτες)
200 γρ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
150 γρ. ζάχαρη
80 γρ. βούτυρο φρέσκο, εκτός ψυγείου
3 αβγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι απλό, πλήρες
1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα
1/2 κ.γ. γαρύφαλο σε σκόνη
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος, ραντισμένα καλά με το λεμόνι, γιά να μη μαυρίσουν.
Χτυπάμε με το μίξερ το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε ένα-ένα τ' αβγά, χτυπώντας να ενωθούν.
Ανακατεύουμε χωριστά το αλεύρι με τη μαγιά, το ξύσμα του λεμονιού και το γαρύφαλο και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, εναλλάξ με το γιαούρτι.
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα γιά λίγα δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε με κουτάλι στο μείγμα του κέικ τα μήλα και ανακατεύουμε καλά.
Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε γιά 30', ελέγχοντας στο τέλος, με τη λάμα ενός μαχαιριού, το ψήσιμό του.